Dokuma Etiket
Dokuma Etiket
Dokuma Etiket, bilindiği üzere üzerinde yer alan bilgiler ile karşılarındaki kişilerin bilgilendirilmesini sağlayan parçalardır. Geçmiş dönemlerden itibaren bu konuda meydana gelen gelişmeler doğrultusunda etiket konusunda da ciddi anlamda değişimler kendini göstermeye başlamış oldu. Dolayısıyla firmalar da artık üretmekte oldukları birbirinden farklı ürünleri tanıtmak adına sıklıkla etiket çeşitlerini incelemeye başladılar. Dokuma etiketise ağırlıklı olarak tekstil ürünlerinin tasarlanması adına tercih edilen etiket türleri içerisinde kendine yer bulmaktadır. Genel itibari ile dokuma etiket üzerinde firmaların marka isimleri, logoları ve beden gibi bilgiler yer almaktadır. Aynı tekstil dokuma ürünlerinde olduğu gibi bu aşamada da birbirinden farklı çeşitler insanlara sunulmaktadır.
Ankara Dokuma Etiket
Böylece firmalar istedikleri Ankara dokuma etiket türlerini inceledikten sonra bunlar arasından seçimlerini çok rahat bir şekilde yapmış olacaklardır. Pamuklu, saten, atkı saten, tafta, düz, jakarlı gibi çeşitlerin yanı sıra kenar katlama, ortadan katlama, kelebek katlama, sıcak kesim, soğuk kesim, lazer kesim gibi katlama ve kesim çeşitlerinde hazırlanmaktadır. Her ne kadar ağırlıklı olarak tekstil sektöründe kullanıldığı için tekstil etiketi ile karıştırılıyor olsa da bu iki etiket türü arasında oldukça ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Dokuma etiketi ile beraber markaya ait ola reklam, bu etiketler kullanılarak oldukça etkili bir şekilde hazırlanabilecektir. Bunu bilen firmalar da artık en iyi tanıtımı yapmak adına dokuma etiketleri kullanmayı tercih ediyorlar.
Dokuma Etiket Ankara
Hazırlanacak olan dokuma etiket Ankara için öncelikli olarak grafik tasarı çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Çünkü hazırlanacak olan bu tasarım, etiketin üzerindeki yerini almış olacaktır. Bunun sonrasında ise artık sıra hazırlanmış olan tasarımın müşteriye sunulmasına gelecektir. Sunum esnasında firmalar eğer ki değiştirilmesi gereken bir nokta varsa tam da bu aşamada gerekli olan müdahalenin yapılması gerekmektedir. Hazırlanmış olan tasarım müşteri tarafından onaylandıktan sonra ise desen çizimi yapılmaya başlanacaktır. Dese çizimin ardından da numune hazırlıklarına başlanacaktır. İmalat sırasında isteğe bağlı olarak parlatma, sim, gofre gibi uygulamalar yapılabilecektir. Bu aşamada önemli olan şey ortaya çıkacak olan sonuç ile firmaların isteklerinin net olarak tutması olacaktır.
Klasik tarzdaki dokuma etiket çeşitlerinin yanı sıra isteğe bağlı olarak farklı boyutlarda ve şekillerde de etiketler hazırlanabilmektedir. Bu aşamada önemli olan şey firmanın ne istediğini tam olarak bilmesi olacaktır. Çünkü hazırlanacak olan bu etiket, firmanın bir nevi kurumsal kimliğini oluşturacaktır. Dolayısıyla tasarım baskıya girmeden önce dokuma etiket her bir ayrıntısı ile incelenmelidir. Dokusu, rengi, kesimi gibi detaylar ile ilgili bilgiler net olarak karşı tarafa verildikten sonra artık firmaya ait olan ürünlerde kullanılması adına istenilen sayıdaki etiket basılmaya başlanacaktır. Bu işlemin sonucu olarak da artık gerek ürünlere ait bilgiler gerekse tanıtım işlemleri mümkün olan en profesyonel şekilde yapılmış olacaktır. Ardından da basılan etiketler istenilen ürünlerde rahatlıkla kullanılabilecektir.