Baskes Etiket

Baskes Etiket

Baskes Etiket

Baskes Etiket çeşitleri günümüzde artık hiç olmadığı kadar ciddi oranlarda artış göstermeye başladı. Bunu bilen firmalar da artık kendi isteklerini ön plana çıkartarak buna en uygun olacağına inandıkları etiket modellerini inceleyip bunların arasından seçimlerini yapmaya çalışıyorlar. Fakat buna rağmen pek çok kişi istemiş oldukları tarzdaki etiket modellerini inceldikten sonra bunları tercih ediyorlar. Baskes etiket modelleri de sıklıkla kullanılabilen etiket modelleri arasında ilk sıralardaki yerini de almayı başarmış oldu. Böylesine fazla kullanılmasına rağmen birçok kişi baskes etiketlerin ne olduğunu tam olarak bilemiyorlar. Ve bundan dolayı da ne kadar kullanışlı olursa olsun fark etmez, bu etiket türlerini inceleyerek bunlar arasından seçimlerini yapamıyorlar.

Baskes Etiket Ankara

En basit tanımı ile baskes etiket, dijital baskı makineleri içerisinden basılmakta olan ürünlerin yine aynı dijital baskı makineleri ya da optik okuyuculu folyo kesim makinelerinde yalnızca ürün kalacak tarzda etrafında bulunan fazlalıkların yani dekupe olacak şekilde kesilme işlemine denilmektedir. Bu tarz etiket daha çok az adetli ve ufak ölçülü ürünler için tercih ediliyor gibi görülse de büyük ölçülerdeki etiketler için de baskes etiket modellerinin kullanıldığını görmek mümkündür. Dolayısıyla bu etiketlerin kullanım alanları oldukça geniştir. Baskes etiket modellerinin ortaya çıkartılması adına ise öncelikli olarak grafik tasarım işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Grafik tasarım işlemleri esnasında firmaların isteklerini tasarımcılara tüm ayrıntıları ile sunması önemlidir.

Ankara Basket Etiket

Aksi durumda üretilecek olan baskes etiket modelleri ne yazık ki istekleri karşılama konusunda sınıfta kalabiliyor. Grafik tasarım işlemlerinin eksiksiz olarak yapılmasından sonra ise artık sıra ürünün baskı makinesine gönderilmesine geliyor. Eğer ki baskı makinesinde baskes özelliği bulunuyorsa, baskının yapılmasından hemen sonra kesim işlemini yaparak işlemleri sonlandırarak çıkartır. Fakat baskes özelliği bulunmuyorsa, baskı makinesinden çıkartılan ürün sonrasında optik okuyuculu folyo kesim makinesine yerleştirilecektir. Var olan baskının dizim şekline göre hazırlanılan şablon ile kesim yapıldıktan sonra etrafında bulunan fazlalıklar alınır ve böylece işlemler tamamlanmış olur. Bu işlem esnasında mürekkep cinsi ya da türü fark etmeyecektir. Dolayısıyla istenilen başarılı sonuçların elde edilmesi adına özel mürekkepleri kullanmak gerekmemektedir.

İsminden de anlaşılabileceii üzere baskes etiket baskı folyosu üzerine yapılmaktadır. Gümüş yaldız folyo, metalize folyo ve renkli folyo gibi birçok farklı folyo çeşidi bu aşamada rahatlıkla kullanılabilmektedir. Hem iç hem de dış mekanda kullanılabilen baskes etiketlerin özellikle de dış mekan baskı makinelerinde yapılacak olan baskılarının korunmaya ihtiyacı bulunmamaktadır. Lakin baskının ömrünün uzatılması adına laminasyon çekilebilecektir. Özellikle de iç mekanda kullanılacak olan baskıların su bazlı olmasından ötürü yapılacak baskıya mutlaka laminasyon çekilmesi gerekecektir. Doğru şekilde yapılacak olan baskes etiketler ile beraber artık firmalar kendi isteklerini en iyi şekilde yerine getirmek adına diledikleri etiket çeşitlerini bastırmış olacaklardır.

333comtr

333 Reklam ajansı olarak; grafik tasarım ve uygulama, fotoğraf çekimi, açık hava reklam uygulamaları, yazılım, web sitesi tasarımı, sosyal medya yönetimi, matbaa ve prodüksiyon hizmetlerini bir arada vermekteyiz.



@333 Reklam

Bizi instagram üzerinden canlı takip edin güncel ürünlerimizden ilk siz haberdar olun.