Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri

Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri

Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri

Yemek fotoğrafı çekim teknikleri, genel itibari ile konusunda uzman olan her yemek fotoğrafçısının bildiği ve yapacağı çekimlerde uyguladığı tekniklerdir. Bunların doğru olarak uygulanmasının ardından ortaya çıkacak olan sonuç oldukça etkili olacaktır. Hazır ya da pişirilmiş olması fark etmez yemeklerin her biri için yapılacak olan çekimler esnasında var olan konsepte göre birbirinden farklı tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Gerçekleştirilecek olan yemek fotoğrafı çekimi esnasında fotoğrafçının öncelikli olarak dikkat ettiği şeylerin başında sadelik gelmektedir. Düşünülenin aksine çok kalabalık bir alan içerisinde yer alan yemeğin çekimi sonrasında ne yazık ki insanlar yemekten ziyade diğer parçalara odaklanacaktır.

Bunun olmasını engellemek adına yemek fotoğrafçısı mümkün olduğu kadar sade ancak şık detaylar ile çekimlerini yapması gerekmektedir. Öyle ki yemeklerin içerisinde koyulacak olan tabaklar, masa, masanın üzerindeki örtü, kullanılacak olan aksesuarlar gibi her türlü konunun çok dikkatli bir şekilde seçilmesi önem taşımaktadır. Gerekli olan araştırmaların ardından ise artık sıra dokunun oluşturulmasına gelecektir. Yemek ile alakalı gerçekleştirilecek olan çekimler sırasında dokunun kaybolması durumunda insanların fotoğrafları gördükten sonra bunlara verecekleri olumlu geri dönüşlerde ciddi düşüşler kendini gösterecektir. Dokunun kaybolmasının en büyük sebeplerinin başında ise yemek fotoğrafçısının yemeği olması gerekenden çok daha yukarıdan çekmesi gelmektedir. Bazı fotoğrafçılar bu tarz çekimlerin sonrasında yemeğin tam görüntüsünün kendini göstereceğini düşünmektedir.

Gerçekte ise bu tarz yemek fotoğrafı çekim teknikleri yemeğin dokusunu ve derinlik algısını tam anlamıyla ortadan kaldırmış olacaktır. Bunun yerine yemek fotoğrafçısının yemeği mümkün olduğu kadar yakın bir şekilde çekmesi gerekmektedir. Yakın çekimin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise çekim ile beraber her türlü ayrıntının karşı tarafa ulaştırılabilmesidir. Fotoğrafçının bunun yanı sıra dikkat edeceği şeylerden bir diğeri ise kompozisyondaki renklerin doğru sıralama ile kullanılması. Genel olarak yemek fotoğraflarında canlı renklerin kullanılması, insanların dikkatini çekmek adına büyük bir öneme sahiptir. Birbirinden farklı renkler aynı anda kullanılıyor olsa da bunların doğru olarak kompozisyon içerisinde kendine yer bulması önemlidir.  Çünkü aksi durumda fotoğrafa bakacak olan insanlar yemeğe konsantre olamayacak ve bu da başarısız sonuçların elde edilmesine sebep olacaktır.

Işığın doğru ayarlanması, derinliğin istenilen oranlarda fotoğrafta ortaya koyulması gibi başlıkların ardından yapılacak olan fotoğraf çekimleri ise kullanılmaya hazır halde değildir. Çünkü Ankara fotoğraf çekimi işlemlerini yapacak yemek fotoğrafçısı elde edeceği bu ham görüntülerin tamamını dikkatli bir şekilde incelemeye başlayacaktır. Bu inceleme esnasında önemli olan şey, yemek fotoğrafı çekimi sonucunda istenilen sonuçları en iyi şekilde ortaya koyabilecek olan fotoğrafları seçmek olacaktır. Fotoğrafların seçilmesinden hemen sonra ise artık sıra bunları düzenlemeye gelecektir. Yemek fotoğrafı çekim tekniklerinin doğru uygulandığı, ardından ise düzenleme işlemlerinin yapıldığı çekimler ilgili yerlerde kullanılması ardından istenilen sonuçlar elde edilecektir.