Cam Giydirme
Cam Giydirme
Tanıtım işlemleri özellikle de son dönemlerde firmalar tarafından hakkında en fazla araştırma yapılan konular arasından kendine yer bulmakta. Birçok farklı çeşidi olan bu reklamlar sayesinde firmaların tanıtım işlemleri hemen her alanda ortaya çıkmaya devam etmektedir. Cam giydirme çalışmaları ise ortaya çıkmış olduğu ilk günden bu yana firmalar tarafından tercih edilen yöntemler arasında kendine yer bulmakta. Birçok farklı alanda kullanılmakta olan folyo dijital baskı PVC malzemeler; cam giydirme çalışmalarında kullanılmaktadır. Bu malzemenin arkasına uygulanacak olan yapışkan ise kullanım alanına göre değişkenlik göstermektedir. İkiye ayrılmakta olan bu folyolar Permanent ve Removable olarak ikiye ayrılmaktadır.
Cam Giydirme Ankara
Removable yani non-permanent folyolar; yapıştırılmış oldukları alandan daha sonrasında farklı sebeplerden ötürü sökülmek istendiği zaman yapışkan iz bırakmaz ve oldukça kolay bir şekilde sökülebilirler. Permanent yapışkanlı folyo modelleri ise oldukça kuvvetli yapışkan folyolar arasında yer almaktadır. Genel olarak bu folyolar yerinden sökülmesi gerektirmeyecek olan yerlerde gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.PVC malzemeden üretilmiş olan dijital baskı folyoları ise gerek düz gerekse oluklu alanlara uygulanabildiği için kendi içerisinde farklı alt kategorilere ayrılmaktadır. Folyonun üzerindeki dijital baskı uygulamalarında kullanılacak olan uygulamalar da yine aynı şekilde PVC ve yapışkan özelliklerini içerisinde barındırmaktadır. Fakat laminasyonların üretimi esasında güneşten var olan dijital baskının korunması amacı ile UV koruyucu kullanılmaktadır.
Ankara Cam Giydirme
Bu sayede güneş ışınlarının dijital baskıyı soldurması ile alakalı risklere karşı oldukça etkili bir şekilde korunma sağlanmaktadır. One way vision ise bu konuda en fazla üzerinde durulan konulardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle de cam giydirme binalarda sıklıkla tercih edilmektedir. Delikli folyo işleminin yapılmasından sonra gün ışığının var olan gücü sebebi ile iç kısmı görmek mümkün olmayacaktır. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri ise gece içeriden ışık yanması sonrasında dışarıdan iç kısım görünmezken iç kısımdan dışarıyı görmek son derece olağandır. Delikli vinil ise brandadan üretilmekte olan cephe mesh germe işlemi ile beraber One Way vision gibi iç kısımdan dışarıyı görme imkanı vardır.
Bu işlem esnasında mesh cepheye germe tekniği ile monte edilmektedir. Binanın dış kısmında cam giydirme için demir karkastan zemin oluşturulur ve ardından da mesh üzerine gerilir. Buzlu folyo ise genel olarak dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Bu folyo türünün en büyük amacı ise dış kısımdan içerinin hiçbir şekilde görülmemesi ve bununla beraber güneş ışınlarının içeriye girmesidir. Bunun üzerine eğer istenirse baskı işlemleri de sorunsuz şekilde yapılmış olacaktır. Cam filmi ise güvenlik amaçlı ve ışığı kesme için kullanılmaktadır. Bununla beraber cam kırılmaları olduğu zaman ise camın dağılması da engellenmiş olur. Üstelik bu filmin çeşitli renkleri olduğu için firmalar rahatlıkla bunları kullanabilirler.
Cam Görsel Uygulama Örnekleri için diğer web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.